Hoitomuodot

Moderni vyöhyketerapia

On kokonaisvaltainen hoitomuoto, millä voidaan joko aktivoida tai passivoida koko kehon, fyysisen, psyykkisen tai mentaalisen kehon alueita.

Hoitosuuntaukseni on moderni eli koko kehon vyöhyketerapia. Hoidan koko kehon varpaista päälakeen, kädet ja korvanlehdet mukaan lukien. Käsittelen määrättyjä pisteitä ja vyöhykeratoja hieroen myös polaarisesti. Epätasapainoisissa pisteissä ja radoissa saattaa kipua tuntua, mutta kivun voimakkuuden on pysyttävä ns. makean kivun alueella.

Tarkoitus on hoidolla saada koko keho tasapainoisesti toimimaan niin fyysisesti kuin psyykkisesti sekä mentaalisesti. Tunne-elämän, esim. ihmissuhde asiat avautuvat ja sitä kautta helpottuvat. Mentaalisella osa-alueella ajatusmaailma tasapainottuu ja "pää kirkastuu" hilliten stressiä. Ns. hoito-oireita saattaa esiintyä, hienoista päänsärkyä, huimausta tai vanhat vaivat saattavat tulla uudelleen esiin hetkiseksi. Tämä ei kestä kauan ja on vain hyvänä merkkinä siitä, että hoito on alkanut vaikuttaa. Ihmiset, jotka ovat joutuneet käyttämään paljon lääkkeitä tai kehossa on paljon muita myrkkyjä ja kun kuona-aineet poistuvat olo on energinen ja kevyt.

Kontraindikaatioita ovat vieraat esineet esim. sirpaleet, raskaus, akuutti syöpä, sydän- ja aivoinfarktit.

Kranio-sakraaliterapia

Terapia on hyvin hellävarainen, mutta syvästi vaikuttava hoitomenetelmä. Terapia voidaan tuntea koko kehossa ihan samoin kuin sydämen rytmi tai hengitysrytmi. Tätä rytmiä kutsutaan kranio-sakraaliseksi pulssiksi ja sen nopeus on 6-14 kertaa minuutissa. Sen avulla aivoneste pumppautuu ja kallon (cranium) ja ristiluun (sacrum) välisen selkäytimen ympäri. Tästä tulee nimitys kranio-sakraaliterapia.

Terapeutti on oppinut tunnistamaan tämän pulssin ja poistaa tukoksia ja palauttaa pulssin harmoniseksi. Näin aktivoidaan kehon omat voimavarat.

Käyttöalueet ovat esim. oppimisvaikeudet, koliikki, migreeni, synnytystraumat niin äidillä kuin lapsellakin. Sympaattisen ja parasympaattisen hermoston tasapainottaminen terapialla sekä toisen ihmisen luvaton astuminen toisen reviirille.

Terapia on kivuton ja olo hoidon jälkeen tasapainoinen ja rauhallinen.

Bachin kukkaterapia

Terapia on hellävarainen, yksinkertainen ja tehokas sekä kokonaisvaltainen hoitomuoto. Kehittäjä on tri Edward Bach 1930-luvulla. Hän toimi lääkärinä, immunologina, bakteorologina sekä homeopaattina. Hän uskoi, että terve mieli/sielu on avain sairauden parantamiseen.

Uutteita on 38 erilaista, mitkä auttavat hallitsemaan tunteita ja vaikuttavat hellästi palauttaen mielen tasapainon ja hyvän olon tunteen. Kullakin uutteella on oma vaikutuksensa tiettyyn tunnetilaan. Tilanteen mukaan uutteita voidaan käyttää yksittäin tai yhdistellen toisiinsa.

Uutteet ovat turvallisia käyttää eikä yliannostus tai yhteensopimattomutta ole muiden hoitomuotojen kanssa. Uutteet sopivat hyvin myös lapsille, eläimille ja kasville.

Tärkeää on tiedostaa oma tunnetilansa mahdollisimman tarkasti, jotta voidaan valita oikea kukkauute. Kukkauutteiden valmistus asiakkaalle tapahtuu siten, että ensin valitaan mahdollisimman sopivat kukkauutteet, sekoitetaan ne veteen ja säilöntäaineeksi lisätään pieni tilkka alkoholia tai omenaviinietikkaa. Yleensä valmistetaan noin kuukauden annos kerrallaan. Sen jälkeen saattaa nousta esille uusia epätoivottuja tunteita, minkä jälkeen hoito uusitaan sopivilla uutteilla.

Kukkauutteet vaikuttavat tunnetiloihin, esim. pelko, ylihuolehtiminen toisten hyvinvoinnista, alttius muiden vaikutuksille, toivottomuus ja epätoivo ja kiinnostuksen puute nykyhetkeä kohtaan.

Koliikkihoidot

Hyvin hellävarainen terapia, missä määrättyjä kehon pisteitä ja ratoja käsittelemällä voidaan koliikki vaivat poistaa joskus jopa yhdellä hoitokerralla. Joskus vauva saattaa nukkua koko hoidon ajan.

Korvakynttilähoidot

Hoito kohdistuu fysikaalisesti tärykalvoon ja poskionteloihin. Kevyt alipaine ja liekin liikkeet aikaansaavat ilman värähtelyaaltoja, mitkä vaikuttavat kuin hellävarainen hieronta. Tämä saa aikaan miellyttävän lämmön tunteen ja "vapauttavaksi" koetun paineentasauksen korvassa, otsan ja nenän sivuonteloissa. Hoidon jälkeen hengittäminen nenän kautta voi helpottua ja hajuaisti parantua. Hoito on rentouttava ja saa aikaan syvän turvallisuuden ja onnen tunteen.

Korvakynttilä on putkilon mallinen, puhdata mehiläisvahaa, hunajauutetta ja perinteisiä intiaanien käyttämiä yrttejä sisältävä kynttilä, mitä sitten poltetaan korvakäytävän suulla, kunhan ensin on kovalampulla tarkistettu tärykalvo tulehduksen pois sulkemiseksi.

Hiivaneuvonta

On pitkälti ruokavalioon liittyvä hoitomuoto, johon sisältyy hyvin tärkeältä osalta myös hiivasolukkoa tuhoavat aineet, vitamiinit ja hivenaineet sekä ruoansulatusentsyymit ja probioottit.

Hieronta

"Tervetuloa hoitamaan itseäsi henkisesti ja fyysisesti. Valitse hoitosi viereisistä hoitomuodoista ja varaa aika Seinäjoelle tai Tuuriin. Yhteystiedot löydät yhteystieto -sivulta. Tervetuloa!"

Eeva-Liisa Rissa